Minska smärtan

Varför smärta?


Smärta kan bero på flera orsaker - muskler kan vara spända eller t o m i kramp, nerver kan ha kommit i kläm, leder kan vara snedbelastade. Gamla trauman kan påverka kroppen även efter att skadorna läkt och långvariga felbelastningar kan ha lett till inflammationer.


Ofta handlar det om att själva kärnan i din kropp - din hållningsmuskulatur - har slutat fungera som den ska, vilket lett till att ytligare muskler fått jobba övertid och på ett sätt som de inte designade för. 

Minska smärtan

Behandling och träning


OptimumMetoden innebär både rörlighetsövningar och övningar som aktiverar och är stärkande, vid personliga besök jobbar vi dessutom med manuella behandlingar som exempelvis funktionsmassage och tekniker för att hjäpa nervsystemet att släppa gamla skador, om det finns behov av det.


Du får dessutom egna program att göra hemma, dessa program uppdateras allteftersom så att vi hela tiden driver din utveckling framåt.

Stärka och avlasta


Genom att aktivera och stärka din hållningsmuskulatur - din posturala muskulatur - ser vi till att dina ytligare muskler blir avlastade och bara gör det som de är tänkta att göra, parallellt med att vi hjälper kroppen att släppa på de spänningar som uppstått. Din kropp blir därmed rakare, belastningen på lederna mer optimal och risken för inklämningar minskar.

Copyright @ All Rights Reserved