Om mig

Från hobby till yrke

  

Som barn och tonåring dansade jag. Aldrig på någon hög nivå, men det var det jag gjorde. Prövade både fotboll, handboll och judo, men det var dansen jag fastnade för.

 

Jag dansade även som ung vuxen och fortsatte en bit in i min första graviditet innan jag lade dansen på hyllan. När sonen var några månader testade jag Step-up för första gången, och så småningom även Aerobics. 


Jag fastnade direkt för denna träningsform, och 1999 utbildade jag mig till gruppträningsinstruktör. Därefter följde flera år som instruktör i Step-up, Aerobics, DanceAerobics, Core, Pilates och BodyPump.

Utökat intresse för träning och hälsa

  

Strax efter instruktörsutbildningen gick jag en friskvårdsutbildning, och den följdes av en utbildning till styrketräningsinstruktör. Kort därefter, 2003, utbildade jag mig till personlig tränare, och 2004 även till kostrådgivare.

Om mig

Efter tio år gjorde knäproblem att jag fick släppa gruppträningen, men jag stannade kvar i gymvärlden som PT. Under en period var jag dessutom ansvarig för all gruppträning och personlig träning på det gym där jag jobbade.


Under tiden som jag arbetade som PT utbildade jag mig 2009 till samtalscoach och 2015 även till undersköterska.

Nya synsätt, nya kunskaper

  

En utbildning till SOMA MOVE-instruktör 2015 gav mig ett nytt sätt att se på människokroppen, och väckte en nyfikenhet och längtan efter att lära mig mer! 


2016 gick jag därför ett par fristående kurser hos .aspera education, och 2017 gick jag deras kompletta utbildning och blev en av Sveriges tio första Certifierade Rörelseintegrerare.


Sommaren 2018 fick jag upp ögonen för det som kallas postural träning, dvs träning av kroppens hållningsmuskulatur. Det ledde till att jag under hösten 2018 utbildade mig inom OptimumMetoden, och numera är jag Diplomerad OptimumTränare.

Utbildningar

  

1999

Gruppträningsinstruktör - SAFE Education


2001-2002

Friskvårdsutbildning - Jakobsbergs Folkhögskola


2003

Styrketräningsinstruktör och Personlig Tränare - SAFE Education


2004

Kostrådgivare - SAFE Education


2009

Samtalscoach - Helhetskommunikation


2015

Undersköterska - MedLearn

SOMA MOVE-instruktör


2017

Certifierad Rörelseintegrerare - .aspera education


2019

Diplomerad OptimumTränare - OptimumMetoden